У среду, 09.11.2016. у Академији 28 одржана је дивна музичко-сценска представа у маниру кабаретског програма. Иван Бекјарев, бард нашег глумишта, и тројица музичара групе "Зарђали ексер" пуна два сата забављали су расположену публику.

Нама, Бежанинцима, добро познати Бане Остојић-Ексер (који је у младости живео у Бежанији), фронтмен групе"Зарђали ексер", одушевио је публику певајући је и рецитујући своје песме (које је написао и компоновао).

По идеји Ивана Бекјарева сав приход са ове премијере, као и наредних извођења биће намењен за помоћ једном од најстаријих спортских друштава у Београду - "Раднички" са Црвеног крста, чиме се ова глумачко-музичка екипа придружила недавно започетој акцији "Борба за Раднички".  

И једна група чланова нашег удружења својим присуством подржала је ову хуманитарну акцију. Топло вам препоручујемо да погледате неко наредно извођење, а ми ћемо вас овде на овом месту обавештавати о терминима.

kabare ekser

 

У петак, 14.12.2018. у храму културе "Бежанија" одржано је необично предавање  (уз извођење вежби и видео приказа...). Предавач је био Проф. Др. Вишеслав Крсмановић, професор универзитета и директор Европског института спорта.

 VISKO zm

Ово предавање носи назив "Како живети здравије" и то је било прво од пет предавања из циклуса "ЗДРАВ ЖИВОТ".

 

У уторак, 13.12.2016. свечано је отворен нов терен са вештачком травом на стадиону Ф.К. "Бежанија". Тим поводом у госте им је дошао први човек српског фудбала, председник ФСС Славиша Кокеза, као и генерални секретар Јован Шурбатовић, подпредседник Саво Милошевић, и легенде српског фудбала Илија Петковић, Гордан Петрић, ИвицаКраљ, Милован Ђорић...  Тренуци препуни емоција, искрености и пажње. Погача и со, аплаузи...

oni govore

r kokan

svi u kl

s lekic

stubovi

klinci zm

 

d gogic

Да погледате репортажу (у сликама) кликните........ОВДЕ


SVI Veterani sa ruk kluba zm

Легенде клуба са својим домаћинима:Стоје: М. Радовановић, Ђ. Милосављевић, Р. Кокановић, С. Лекић. Б. Умичевић, Ј. Русић., З. Пејовић, С. Батос и З. Матијашевић  Седе: Б. Кајалић, С. Рашковић, М. Кајалић, Н. Остојић, П. Мркић и С. Лаушевић

У уторак, 15.03.2016. легенде ФК "Бежанија" (фудбалери који су оставили неизбрисив траг играјући за свој вољени клуб) били су данас гости и том приликом су им уручене почасне улазнице за утакмице првог тима. У веома срдачном разговору, уз евоцирање успомена, договорена је даља сарадња. То је, пре свега, оснивање Секције ветерана из које ће се делегирати чланови Скупштине клуба. Такође се причало о прослави јубилеја "95-година" од како се фудбал игра у Бежанији. Договорено је и да се убудуће ветерани састају чешће и да су им врата клуба широм отворена, јер како рече Недељко Остојић, спортски директор, "... јер ово је ваш клуб и увек сте добродошли...". Причало се и о обнављању меморијалних омладинских турнира у част Бошка Шљивара Тенте и прерано трагично страдалог Љубана Митровића. Ове године, када Бежанинци буду славили сеоску славу ДУХОВИ 19.06.2016. стадион ће бити отворен за народно весеље са пригодним културно-уметничким програмом. Програм прославе направиће удружење "Стара Бежанија".

И још нешто, када уђете у просторије ФК "Бежанија" дочекују вас фотографије чика Весе Вујића, оснивача клуба, Бошка Шљивара Тенте и Милана Кајалића Кајгане, а ту су и многе фотографије разних генерација бежанијских фудбалера. 

 

Некада су играли заједно у свом вољеном клубу, а данас после више деценија и даље се окупљају уз гитаре и песму. Овог пута, то је било традиционално, 23.08.2018. на Ади на сплаву Зорана Матијашевића. Миле Кајгана, Зоки, Цвек, Заре, Ричи, Стева Шињел, Ранко, наш пријатељ Јовица Шиканић легенда ФК "Чукарички", Драган Гогић познати спортски функционер из света кошарке, Бранко Марковић познати спортски новинар....наравно, са супругама, уживали су у прекрасном летњем дану, дивном амбијенту и уз Ричијеве кулинарске вештине (пасуљ).

Veterani avg

Ово пријатељство траје око 50 година и не види му се крај.  Може се само замислити колико су њихове девојке (касније супруге) биле запостављене. Колико је одиграних утакмица, колико "трећих полувремена" и теревенки за све ове фудбалске године. И зато последња окупљања су увек уз присуство њихових "лепших половина".

 

СПОНЗОРИ (помогли нашем удружењу):

Spon 14 18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1499798
Danas
Juče
Ove nedelje
Prošle nedelje
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
696
758
4359
8439
26111
28814
1499798

Forecast Today
672

4.41%
17.59%
5.13%
4.58%
0.22%
68.07%

Vaša IP adresa: 18.213.110.162
© 2024 Сајт уређују Mилош Радовановић, Соња Илић и Жељко Вујковић Дозет. Сва права задржана.